Puddles Pity Party – Azaz Mike Geier, az éneklő bohóc

Mike Geier (1965. Március 12.), ismertebb nevén: Big Mike Geier, aki énekes, bohóc. Ismert neve még: Puddles Pity Party.

Szerepe, mint a bohóc Puddles Pity Party. Geier híres a YouTube videókból is 2013 óta.

puddley_singing

Élete:
Geier az USA-ban született Pennsylvania államban, Philadelphia-ban. Egy olyan családból származik, ahol a 2-2 fiú és lánytestvérei is legalább 1,83cm magasak. Ő egyébként 203 cm. Virginia államban nőtt fel. Geier összeházasodott az üzlettársával, Shannon Newtonnal 1995-ben.

A korai 90-es években Geier vezetett egy turnét a Swing Noir bandával, mielőtt letelepedett Atlantában 1995-ben. Mint Puddles Pity Party, Geier jellegzetes bohócjelmezt viselt. Bariton énekhangja van és többnyire híres dalok feldolgozásait szokta énekelni. Puddlesnek viszonylag lehangolt személyisége van és tartózkodik a beszéléstől a színpadon illetve interjúk adásánál.

Puddles Pity Party szerepelt az Aqua Teen Hunger Force rajzfilmsorozat 2010-es turnéján is.

2011-ben Geier gyakran megjelent a Manderley bárban, New York-ban a felejthetetlen színházi műsorával, a Speel No More-al. 2012-ben Seattle-be ment megnézni egy európai stílusú vaudevillian cabaretet, a Teatro ZinZanniban.

2013 októberében Geier felénekelt egy feldolgozását a Lorde’s “Royals”-nek egy Postmodern Jukebox-al a YouTube-on. 2017 szeptemberére a videón már több, mint 21.5 millió megtekintés volt. Lorde bevallotta, hogy ez a feldolgozás a kedvence. Puddles együttműködött Bradlee-vel a YouTube-on jó néhányszor azóta.

2014 óta Geier végigturnézta a világot a koncertjeivel az USA-t, Angliát, Belgiumot és Ausztráliát szintén megjárta. Szeptember 27-én, 2014-ben, az élő előadását a Leonard Cohen’s “Hallelujah”-t,a Regency Lodge Ballroom-ban San Francisco-ban megfilmesítette Gary Yost és később megírta a HuffPost, mint “A Strange Kind Of Beautiful”. 2017 szeptemberére a video a YouTube-on elérte a 4.3 millió megtekintést.

2017-ben Geier, mint Puddles, részt vett az America’s Got Talent 12-ik évadában. A meghallgatásoktól indult egészen a negyeddöntőig, melyet a Dolby Theatre-nél tartottak, ahol előadta az ő “Royals” verzióját és kapott egy X-et Simon Cowelltől. Így nem tudott továbbjutni.

2017 októberében Geier, mint a Puddles, megjelent egy szerepben a Cartoon Networkön reklámozva ezzel az új Teen Titans Go! és az  OK K.O.! Let’s be heroes epizódot.

Nézd meg ezeket is! :)